Haters

Standard

Inlägget är kopierat från LadyDahmer och denna blogg.

Hur ser en vanlig näthatare ut egentligen? Efter stora nätmobbningskampanjen mot en kvinna som filmades av SVTs kameror, med något så naturligt som hår under armarna, under melodifestivalen startades event:et Ta håret tillbaka! på Facebook. Där började kvinnor i solidaritet med kvinnan som varit utsatt för nätmobbningskampanjen att ladda upp bilder på sig själva med hår under armarna.

Snabbt strömmade, nästan uteslutande, män till som på olika sätt ville utrycka sin frustration över dessa bilder. En del valde att dödshota kvinnorna på bilderna. Andra bara att förolämpa och betygsätta dem. Som till exempel…

Jan Tegnander här på bilden ovan. Han tyckte att det var lämpligt att förklara att kvinnan på bilden ser ut som “en fitta på tvären”, är en av “de fulaste tjejerna” samt har “skit under armarna” (det vill säga vanligt hår, som växer där).

Jan har alltså tackat ja till att gå med i event:et på Facebook där kvinnor stödjer andra nätmobbade kvinnor för att själv kunna nätmobba dessa kvinnor. Men vad är då detta för konstiga personer som gör så?

Jan Tegnander

Jo det är en vanlig man på 48 år år från Mölndal. Förlovad med en vacker kvinna och far till en fantastisk son. En son vars fotbollslag…

Jan Tegnander

…han också är ledare för. Men utöver 48 år, pappa, sambo och fotbollsledare är Jan Tegnander alltså en sån där man som tycker att det är brukligt att mobba unga kvinnor för att de väljer att ta makten över sin egen kropp samt berätta för dem att han tycker de ser ut som “en fitta på tvären”.

Inga konstigheter…

 

Det roliga är att om man går in på hans profil på Facebook och kollar igenom hans tidigare inlägg ser man följande:

”Lånat av Darek K som har snott det i sin tur, men det är ju inget nytt egentligen…
Kvinnor idag har falska bröst, falska naglar, falska ögonfransar, falskt hår, falska ögonbryn, botox i ansiktet, push-ups och många ligger i timmar i solarium för att bli bruna. Och så klagar de på att det inte finns RIKTIGA män…”

Mer dubbelmoral får man leta efter! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s